skip to Main Content

Met sierpleisters kunnen wanden, plafonds en gevels worden voorzien van een fraaie decoratieve structuur. Kwetsbare ondergronden kunnen worden versterken door sierpleisters. Er zijn verschillende sierpleisters zoals bijvoorbeeld Spachtelputz, Granol en Schuurwerk.

Spachtelputz.

Spachtelputz is te verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is stootbestendige, praktische en sierlijke stucsoort. Daarnaast is spachtelputz ook boenvast. Wanneer de muur vuil is geworden kan het eenvoudig gereinigd worden met een  een borstel en lauwwarm water. Spachtelputz kan zowel binnen als buiten worden gebruikt,

Spachtelputz is verkrijgbaar in verschillende korreldiktes. Stukadoorsbedrijf den Boer werkt het meest met diktes variërend van 1 tot 1.5 mm. Door de verschillende korreldiktes kan de klant zelf kiezen wat voor structuur de spachtelputz gaat krijgen.

Granol

In de jaren zeventig en begin jaren tachtig was Granol zeer populair. Toch is Granol niet ‘ouderwetse’ , wanneer het op de juiste wijze wordt aangebracht, heeft granol een bijzondere uitstraling. Granol  in verschillende patronen worden aangebracht, daarnaast is Granol eenvoudig overschilderbaar.

Schuurwerk

Schuurwerk wordt gekenmerkt door zijn fijne structuur, dit komt door de fijne zandkorrels die door de pleister zijn gemengd. De pleister wordt met een spons afgewerkt in ronddraaiende beweging. Hierdoor ontstaat er een levendig effect, aanvankelijk de licht inval in de ruimte. Het voordeel van schuurwerk is dat het egaal opdroogt en daardoor niet meer overschilderd hoeft te worden. Schuurwerk kan wel worden overschilderd, maar hierdoor zullen de slagen voor een groot del verdwijnen. Schuurwerk is ook geschikt voor natte ruimten, zoals bijvoorbeeld de badkamer.